💥 ED: Magdalena Konieczna-Różycka 28.12.2023 złożyła rezygnację ze stanowiska członka zarządu Uzdrowiska Busko-Zdrój. Sprawa referendum w sprawie jej odwołania, stała się bezprzedmiotowa - Internetowy Portal Informacyjny Mieszkańców Miasta i Gminy Busko-Zdrój

10 stycznia 2024 | Echo Dnia Michał Kolera 09.01.2024 | infoBusko.pl Jarosław Kruk 10.01.2024 | | 24 komentarze

Magdalena Konieczna-Różycka nie jest już członkiem zarządu Uzdrowiska Busko-Zdrój. Zrezygnowała 28 grudnia 2023. W związku z tym ciągnąca się od dłuższego czasu sprawa referendum nad jej odwołaniem stała się nieaktualna. – informuje 9.01.2024 portal Echo Dnia

Magdalena Konieczna-Różycka ma 40 lat. Jest prawnikiem. W kadencji 2018-2024 zasiada w Radzie Miejskiej Buska-Zdroju. / fot. archiwum prywatne

>>> Marszałek ostro o zarzutach w sprawie Uzdrowiska Busko-Zdrój  <<<

Radio Kielce [09.01.2024]: – Nie godzę się z treściami artykułowanymi do mediów przez opozycję w sejmiku, ponieważ są one kłamliwe i stawiają spółkę Uzdrowisko Busko-Zdrój w złym świetle. Tymczasem sytuacja w spółce jest najlepsza od wielu lat – podkreślał marszałek Andrzej Bętkowski, na konferencji prasowej poświęconej sytuacji w Uzdrowisku Busko-Zdrój.
Konferencja została zwołana przed nadzwyczajną sesją sejmiku’, w odpowiedzi na wypowiedzi niektórych radnych z PSL, którzy zarzucają, że sytuacja kadrowa w spółce jest niejasna, nie są realizowane wszystkie projekty zawarte w strategii i ogólniej – że uzdrowisko nie rozwija się na tyle, by tworzyć silną konkurencję w otoczeniu…♂

We wtorek, 9 stycznia, w Urzędzie Marszałkowskim w Kielcach odbyła się konferencja prasowa poświęcona sytuacji w Uzdrowisku Busko-Zdrój. Magdalena Konieczna-Różycka, do niedawna członek zarządu Uzdrowiska Busko-Zdrój, była na tym spotkaniu przedstawiona jako dyrektor biura zarządu firmy.

Magdalena Konieczna-Różycka 28 grudnia złożyła rezygnację ze stanowiska członka zarządu Uzdrowiska Busko-Zdrój. W związku z tym sprawa referendum w sprawie jej odwołania, stała się bezprzedmiotowa – poinformowali na konferencji prasowej Andrzej Bętkowski, marszałek województwa oraz Beata Studniarek, dyrektor Departamentu Kontroli i Certyfikacji Urzędu Marszałkowskiego.

Czym był spowodowany ten krok?

To działanie dla dobra spółki. Sytuacja z przeciągającym się referendum była bardzo trudna zarówno dla marszałka, jak i samorządu województwa świętokrzyskiego. Zbyt długi czas oczekiwania na referendum powodował… – cały artykuł na źródłowej stronie Echa Dnia

◙ Podobne informacje:

🟥💥 wyborcza.pl: Wojciech Legawiec, były prezes Uzdrowiska Busko-Zdrój S.A. ma teraz ma zostać szefem dużej państwowej agencji?

MG: 15 Stycznia w Sanatorium Marconi odbędzie się nadzwyczajna sesja sejmiku. Będzie poświęcona wyłącznie trudnej sytuacji w Uzdrowisku Busko-Zdrój S.A. Zapraszamy mieszkańców

💥 MG: Decyzją Sądu Rejonowego w Jędrzejowie Maciej Gawin został przywrócony na stanowisko Dyrektora Szpitala ” Krystyna” | ED: W pracy ma pojawić się w środę, 27 grudnia 2023, o godzinie 7 rano.

Maciej Gawin: Ad vocem: „ED: Kiedy referendum nad odwołaniem Magdaleny Koniecznej-Różyckiej z zarządu UBZ?”

ED: Sejmik nie odpowie na apel Buska-Zdroju w sprawie przejęcia uzdrowiska | Maciej Gawin: „Nie daj Boże takiego przywódcy, żeby wszedł do uzdrowiska”

24 odpowiedzi na “💥 ED: Magdalena Konieczna-Różycka 28.12.2023 złożyła rezygnację ze stanowiska członka zarządu Uzdrowiska Busko-Zdrój. Sprawa referendum w sprawie jej odwołania, stała się bezprzedmiotowa”

1. Krystian pisze:

Z tego artykułu wynika że nadal pracuje w uzdrowisku ? Co to za dymisja ?

2. Mały książe pisze:

Ciekawe czy róże w parku są przycięte na przymajmniej pół długości i obsypane liśćmi.

3. Enough is enough! pisze:

teraz zapewne się zabarykaduje w dziale zamówień publicznych i zacznie układać przed wyborami samorządowymi.
    obserwujcie ją 🙂

4. Victoria pisze:

Brawo MG! Obiecał usunąć MKR z Zarządu i dotrzymał słowa!

5. Pracownik pisze:

Nie cieszcie się przed czasem.Zatłuszczona ,pracuje dalej jako Dyrektor Biura Zarządu a nie w zamówieniach publicznych.A pobory zostały te same.Żadna dymisja ,kolejny układ.

6. Były Pracownik ubz pisze:

Ktoś ucieka przed odpowiedzialnością za UBZ .ciekawe kto ucieknie następny z rady nadzorczej

7. Do pracownik pisze:

Z rady też chcą uciekać ?

8. pracownik pisze:

Panna z tłustą głową dyrektorem biura zarządu. Farsa. Ale jaki pan taki kram.

9. krecz pisze:

A co takiego zalatwil ten wasz idol. No tak sobie powrot pani Magda sama zrezygnowala i pracuje. Wiec przepraszam wszystko fra razem przyszli i razem odejda. Roznica jest tylko jedna ona nadal z tymi co przyszla o on no coz…. sam juz nie wiem z kim. Aktualne haslo stoleczki nadal aktualne. A kto cierpi na tym no coz zwykli pracownicy ktorzy sa mameni niusami.

10. Prorok pisze:

Gruba wiśnia i czesiek flaszka mają niedługo dołączyć do Wąsika i Kamińskiego🙊🙉

11. Do Krecz pisze:

A czy MKR ma inne wyjście? Kiedy się kocha pieniążki i stanowiska,a to zapewniają tylko „swoi”… Zresztą jeszcze trochę pracowników z listy pozostało do niszczenia…

12. mieszkaniec pisze:

czy Sesja sejmiku w UBZ 15.01 jest otwarta? każdy może na nią przyjść, oglądać i słuchać?

13. Walery do: Prorok 10 STYCZNIA 2024 O 20:16 pisze:

w cztery osoby można pogrywać w brydża

14. do mieszkaniec pisze:

możesz zawsze wejść na każdą sesję sejmiku jako obserwator 🙂

15. Bolo pisze:

Krecz (wojtek.ols2@wp.pl)zazdrościsz tych stołeczków jak cię wywalili z UBZ, co?

16. krecz pisze:

Nie bolo bo mam zasady ktore ty no coz…. ale moge ci powiedzieć ze fajnie ze ujawniasz rzeczy za ktore mozna dostac 50 tys. I to napewno mnie cieszy oby tak dalej!!!! Juz kolega pracuje!!!

17. Do Bolo 11 STYCZNIA 2024 O 08:20 pisze:

Bolo, mam takie pytanko:
    Tak z czystej ciekawości się zastanawiam od jakiegoś czasu, kto to jest ten krecz i na podstawie informacji, które tu podajesz czasami w komentarzach, to mi wychodzi, że krecz to może być Gerard J. były pracownik UBZ. Mam rację?

18. BOLO pisze:

nie moge sie doczekać nieudaczniku:):):):)

19. Enough is enough! pisze:

MKR 28.12.2023 złożyła rezygnację ze stanowiska członka zarządu.
    No to wg mnie szykuje się gruba akcja w ubz.

20. Witek pisze:

Zobaczymy jej minę po sesji sejmiku

21. Pracownik pisze:

Sesja udowodniła ze człowiek nazywany prezesem nie wie co się dzieje w spółce. Żenada.

22. Stasiu g pisze:

Grzesiak to się faktycznie nadaje na szofera prezesa Freya, tylko do tego po tym co pokazał

23. Pracownik pisze:

To u czeska flaszki w polu się robi , i on jest w radzie nadzorczej i prezesowi to nie przeszkadza że taki ktoś jest w radzie która jego jako prezesa kontroluje.